10 tips för att må ditt bästa jag!

10 tips för att må ditt bästa jag!

Jun 11, 2024

Här ska du få 10 tips av mig för att må bra. Detta är som att få en kärleksfull guide till att vårda och stärka sitt inre och yttre välbefinnande. Jag vill ge dig det. Dessa råd är som små verktyg i en verktygslåda för att skapa en balanserad, harmonisk och frisk livsstil. Genom att ta till sig och börja göra små förändringar och använda dessa tips i din vardag ges möjligheten att bygga upp en starkare grund för hälsa och lycka. Jag vet att det är så då jag gjort resan själv.


Det är som att få en personlig kompass som pekar mot en väg fylld av energi, glädje och harmoni. Att omfamna och leva efter dessa råd är att investera i sig själv och sitt välbefinnande på ett djupt och meningsfullt sätt. Varje steg mot att få in dessa i din vardag blir en väg mot att må ditt bästa jag. Så läs och ta till dig av det som passar just dig.

1. Sov tillräckligt:


Se till att du får en bra natts sömn för att återhämta dig och vara redo för en ny dag. Sträva efter att sova 7-9 timmar varje natt för att optimera din hälsa och välmående.


2. Motionera regelbundet:


Regelbunden träning är viktigt för både fysisk och mental hälsa. Hitta en träningsform som du gillar och försök att röra på dig varje dag, även om det bara är en kort promenad.


3. Ät balanserat:


Se till att du äter en näringsrik och balanserad kost för att ge din kropp de nödvändiga näringsämnena den behöver. Undvik processade livsmedel och fokusera istället på hel, naturlig, ren mat.


4. Praktisera mindfulness:


Ta dig tid varje dag för att vara närvarande i ögonblicket och praktisera mindfulness eller meditation. Det kan hjälpa dig att minska stress, öka koncentrationen och främja lugn och välbefinnande.


5. Skapa balans:


Försök att skapa en balans mellan arbete, vila och fritid. Prioritera tid för avkoppling och aktiviteter som ger dig glädje och energi.


6. Sök stöd:


Var inte rädd att be om hjälp om du behöver det. Prata med en vän, familjemedlem eller professionell om hur du mår och de utmaningar du står inför.


7. Utmana dig själv:


Sträva efter att ständigt växa och utvecklas genom att ta på dig utmaningar som pushar dig utanför din comfortzon. Det kan vara att lära dig en ny färdighet, testa en ny hobby eller ta itu med en rädsla.


8. Umgås med positiva människor:


Omge dig med personer som lyfter upp dig och ger dig positiv energi. Umgås med vänner och kollegor som stödjer och inspirerar dig att vara ditt bästa jag.


9. Skriv ner dina mål:


Sätt tydliga och mätbara mål för dig själv och skriv ner dem. Att ha konkreta mål att sträva efter kan hjälpa dig att hålla fokus och motivation.


10. Var snäll mot dig själv:


Ge dig själv tillåtelse att vara mänsklig och göra misstag. Var snäll mot dig själv och behandla dig själv med samma empati och omtanke som du gör mot andra.


Ta hand om dig själv och prioritera ditt välbefinnande – du förtjänar det! Du är den viktigaste personen i ditt liv.


Får du inte till det? Jag vet att för att göra förändringen behöver man energi, utan energi orkar man inte göra en förändring. Energi får man genom alla tips ovan men hur gör man om man inte har energi till att ta tag i det man vill förändra.


Jag vet att det går och jag vet hur det är att inte orka göra förändringar, kämpa sig genom förändringar utan energi osv...


Det jag gjorde var att börja med rätt ände, fylla på med rätt näring för min kropp. Då kom energin och jag orkade ta tag i min kost, sömnen kom åter, jag orkade börja träna osv...


Vill du veta mer om mina näringsprodukter jag kört sen 2012, så kan du lyssna här!


Vill du boka ett samtal med mig, släng bara iväg ett mail till mig så fixar vi en tid.

Här finns jag: [email protected]


Kram till dig/Johanna