Älskar du kaffe?

Älskar du kaffe?

Dec 06, 2018

Kaffe är en populär dryck, jag dricker själv inte kaffe och vet verkligen hur denna dryck fungerar i sociala situationer.

Jag har aldrig druckit kaffe och det är inte av någon speciell anledning det har bara inte blivit så pga att jag inte gillade smaken när alla andra började dricka denna nationaldryck. Men visst har jag ibland varit sugen pga att inte hamna utanför...

Jag har i mitt tidigare jobb till och med låtsas dricka kaffe, då jag då jobbade som kundvårdare på ett stort bolag inom hudvårdsbranchen.

Och när dom gulliga kunderna redan gjort i ordning en kopp så drack jag lite, men med motstånd. Jag hade inte mage att säga nej, det har jag idag men hade inte det då. 

Det finns både för och nackdelar med denna dryck, och jag tar upp ämnet eftersom många är väldigt trötta idag och verkar då ta till denna magiska dryck. Är man trött ökar man bara på med kaffe. Men det finns mycket bättre alternativ!

Nu ska jag ta upp lite tankar runt kaffe..

Kaffe är väldigt socialt, vill du vara med i diskussionerna och känna dig som en del av ngt då kan kaffe sammanstråla människor.

Mysigt att sitta och prata, fika och vara social med andra med sitt mysiga kaffe. Men du kanske kan du byta ut några koppar per dag till te eller bara vatten? Tycker du det låter tråkigt? 

Kaffe kan även hjälpa dig att hålla igång din mage. Äter du för lite fibrer och dricker för lite vatten så kan kaffe hjälpa dig få fart på magen.

Dricka bör man annars får man förstoppning.

 Jag tänker dock att fibrer och vatten är bättre för magen än kaffe. Precis som kaffe kan sätta igång magen och hjälpa dig hålla igång magen så kan den även jobba med att irritera din tarm.

Kanske är du pruttig och lös i magen? Det kan vara kaffet! 

Kaffe har även en del fina ingredienser som verkar positivt på hälsan, naturliga antioxidanter. Det är ju toppen bra. Jag skrev om trötthet innan och just kaffe kan verka uppiggande för oss människor.

Det är ju bra om du får energi men kaffe kan ge energi som är "falsk" har du känt dig speedad, har du svårt att sova, känner du dig utmattad? Kaffe innehåller koffein som ger en "kick" som gör att man kan köra vidare. Ett bättre koffein finns i denna dryck.

Kaffe stressar kroppen i sig själv men gör även att du kan stressa vidare eftersom du får en kick. Kanske får du svårare att lyssna på din kropp.

Kaffe kommer från en växt och den växten besprutas väldigt mycket. Om du dricker kaffe se till att köra ett rent ekologiskt kaffe.

Alla kaffedrickare får i sig väldigt mycket av dessa kemikalier. 

Så tänk lite på kaffet och hur du använder det, kanske kan du dra ner lite och börja dricka mer vatten. Du behöver ju inte sluta men tänk lite på det om du inte mår 100% bra. Detta dricker jag istället för kaffe!