Är du sockerberoende?

Är du sockerberoende?

Feb 28, 2018

Det var jag och jag vet att många i min omgivning är det. Det är även väldigt vanligt vid just utmattning. Inte alls så konstigt, eftersom socker gör oss pigga för stunden så är det lätt att ta till när man är trött, ledsen eller deppig.

Jag hatar att vara sockerberoende, hata är ett starkt ord. Men det är faktiskt jobbigt. Väldigt mkt tid och pengar går åt till att förbereda, hitta socker och att övertala andra om att hänga med i sockerträsket. Så att man själv inte får så dåligt samvete.

Som jag med min sambo, ska vi inte ha ngt gott ikväll? Lite godis skulle vara super gott? Eller ska vi ta och äta lite glass?

Jag kan linda in honom runt mitt finger och få med honom i detta, så känns det mkt bättre. Jag sitter inte själv och slafsar i mig utan vi är ju 2 som gör det och det är ju mysigt.

Idag är mitt beroende i princip borta, det kan spöka lite med mig vid pms, men det tycker jag är helt ok. Förut fanns det där jämt, och hela min tid gick åt till att hålla mig, tjuväta eller tänka på vad jag skulle köpa på affären.

Som tur var har jag tidigare brytt mig väldigt mkt om vad andra tycker, så jag har haft en spärr att gå in och “bara” handla godis. Vad ska folk tycka? 


Tips vid sockerberoende:

  • BRÖD, det är så mycket tillsatt socker i väldigt mycket bröd. Så kika på ingredienserna eller baka eget. Jag triggas även av gluten så jag har slutat helt med gluten och mitt sockersug har nu minskar radikalt. Vet ej varför men så är det.
  • Är rent, om du ser vad du äter så brukar det vara bra. Om du t ex äter kyckling från frysen, läs på ingredienserna. Du kommer att bli förvånad över hur mycket salt och socker det är i väldigt många produkter.
  • Ta bort hel och halvfabrikat, Det är så mycket tillsatser här bl a socker. Så äter vi mycket sån mat så blir också vårt sockerberoende ännu mer triggat.
  • Byt ut pastan mot t ex bönpasta eller extra mycket grönsaker. Jag fullkomligt älskar utbudet av olika sorter i butikerna idag. Dom är också super goda och tycker du inte det från början så kommer du att vänja dig.
  • Får du i dig tillräckligt med näring? Sockersug kan vara mineralbrist.

Hoppas detta kan hjälpa dig, vill du ha mer personliga tips om sockerberoende så kan du läsa mer här om hur du kan få hjälp av mig! Ser fram emot att hjälpa dig!

Kärlek/Johanna