Det var en gång en mamma… del 2

Det var en gång en mamma… del 2

Jan 08, 2020

Livet var verkligen upp och ner för mamman. Arbetsträningen gick bra och mamman gillade det, mycket för att det var kravlöst!

Att kunna styra sitt eget liv var mammans dröm och den lågan tändes väldigt mycket under mammans arbetsträning. Att kunna styra, gå och komma som hon ville och anpassa sina dagar, det var mammans melodi!

Hur drömmigt var det inte att kunna vara hemma med barnen på morgonen utan stress och press?

(Har du inte läst första delen om mamman så hittar du den här!)

Mamman hade som tur var möjlighet att arbetsträna på en av sina vänners salong vilket gjorde att hon kunde anpassa sina dagar redan på arbetsträningen. Det fanns dock inget stöd från försäkringskassan eller stressrehab angående upplägget, utan det bestämde sig mamman och vännen för.

Allt skulle vara på mammans vis för att hon skulle kunna bli frisk. 

Mamman såg att det var möjligt att kunna leva som man vill. Utan stress och press och att kunna styra livet själv. Mamman började så smått drömma igen och idéerna om att göra något eget tillsammans med vännen hade satt fart. 

Under utmattningen var mammans drömmar på sparlåga och ingenting kändes möjligt eller kul! Allt kändes bara jobbigt och som en mardröm, eller bara platt och känslolöst.

Allting hade i så många år varit som en bubbla och mamman var så glad att vara ute ur den. 

Hon kanske inte var helt ute ur den eftersom det fanns många bitar som hon var tvungen att ta tag i. t ex så ville mamman absolut inte gå tillbaka till sitt gamla jobb, hon ville inte jobba med utsidan utan insidan, mamman ville hjälpa människor må bättre och mamman ville hjälpa andra som ville förändra sitt liv. 

Mamman hade även länge drömt att på något sätt kunna bidra till att hjälpa barn. Det var så många tankar som snurrade och så många idéer som flödade. 

Men hur hade hjärnan kunna börja jobba igen?

Mammans vänninna började bli orolig och tyckte att allting gick för fort. 

Det var ju inte läge för att skissa på affärsplaner och dra igång projekt, kanske skulle mamman bli sjuk igen? Det var sån fantastisk skillnad på måendet bara på en kort tid. 

Som sagt var energin hade kommit tillbaka och mamman var inte kvar i utmattningsbubblan, hjärnan var inte seg som tuggummi längre och äntligen hade mamman få börjat sova efter så många år utan sömn. 

Hur var det möjligt? 

Det var inte bara mammans väninna som hade märkt skillnad. 

Stressrehab undrade vad som hade hänt och om det ens var möjligt att det kunde gå så fort. Dom märkte på sina tester och hur mamman pratade och tänkte att något hade hänt.

Det som var så spännande var att när mamman berättade på riktigt vad hon gjort så trodde ingen henne, då blev människor skeptiska. Till och med hennes väninnan som hade kunskaper i ämnet. 

Den enda förändringen mamman hade gjort var att tillsättanäring till sin kropp i form av näringsprodukter

Det var den enda jäkla skillnaden som var gjord.

Innan hade hon kommit till en viss nivå men inte längre, tröttheten fanns kvar, sömnproblemen spökade och orken var som bortblåst. Hjärnan var fortfarande i en bubbla och mamman hade trott att det alltid skulle vara så. Hon behövde bara lära sig leva med det o anpassa livet. 

Men så var det alltså inte. Tänk vad lite näring hade gjort för mamman. Det var häftigt.

Efter en tid så va det faktiskt så att människor började fundera vad hon hade gjort och dom lyssnade, en av dom som lyssnade med störst öron var väninnan. 

I nästa avsnitt som du hittar här berättar mamman mera om hur hon gick från att handskas med skeptiker till att driva sin egen business. 

Vem vågade tro att en utmattad småbarnsmamma skulle bli en framgångsrik egenföretagare? 

Mamman vågade tro eftersom hon hade börjat drömma igen...

Näringen gjorde att mamman kunde och orkade ta hand om allt annat i sitt liv. Vill du ha mammans minikurs där hon beskriver sina 7 framgångsnycklar för ett lyckligt liv? De sju områden mamman var tvungen att ta hand om för att hitta tillbaka. Registrera dig här så kommer den till din mail!