Det var en gång en mamma… del 3

Det var en gång en mamma… del 3

Apr 13, 2020

Nu hade mamman bestämt sig - livet skulle bli annorlunda!

Livet skulle levas, inte överlevas. Och mamman skulle för en gångs skull lyssna på sig själv, sina drömmar och göra det hon alltid velat göra.

Här börjar historien om mamman om du inte läst början ännu.

Mamman hade alltid velat driva en egen business, ett eget företag med hjärtat. Ett företag där hon mådde bra fick bestämma över sina tider och vad hon ville göra samtidigt som hon hjälpte andra till bättre hälsa och välmående men även att våga börja drömma igen och gå sin egen väg. 

Det var mammans dröm, att hjälpa andra människor att utvecklas och lyckas med dom vill och har framför sig.

Det var det här med skeptiker, många var framförallt skeptiska till att den utmattade mamman skulle starta eget företag. Många som tyckte saker om det var dom som var nära, dom som verkligen brydde sig om mamman.

Mamman fattar det idag, det handlade om oro och omsorg. Inget annat. Men mammans dröm och hennes målbild var så stark att inga skeptiker i världen kunde stoppa henne, såklart kom det tankar såsom: 

-Kommer jag fixa detta? 

-Vad händer om det ej funkar? 

-Kommer vi ha råd? 

Dom tankarna förstärktes när skeptikerna kom med deras tankar så mamman fattade rätt snabbt, vidden av att prata med människor som också hade drömmar och mål. En sak som drev mamman framåt var att prata med andra som hade gjort samma sak men redan kommit en bit på vägen.

När tankar kom om att kommer detta gå? Så fanns det alltid någon att bolla sina tankar och idéer med. Så viktigt, på riktigt. Diskussionerna satte fart i alla positiva känslor och fick dom skeptiska tankarna att bli mindre och mindre. Tillslut var dom borta och dom positiva tankarna hade tagit över och framförallt nyfikenheten och det där jäklar anamma som mamman har inom sig.

Hon vill ju även förstås visa dessa skeptiker att hon minsann hade lyckats med det hon brann för, så den lågan vart bara positiv för mamman. Häftigt eller hur, att kunna vända dom skeptiska orden till en låga som gjorde att mamman gick vidare mot sina drömmar. 

Tror man inte på sin egen dröm och sitt mål, hur ska man då kunna nå dit? Mamman tror idag att det är superviktigt att ha andra att bolla med, man blir ju som man umgås och det är det viktigt att umgås med andra som vill samma sak. 

Mamman tror även att det är grymt viktigt att våga, för vad vet vi vad händer om det funkar? Vad händer om jag fixar detta? och vad händer om vi har råd och om jag kommer kunna leva på det här? 

Vad händer då? 

Mamman kan starta sin morgon som hon vill, hinna träna under dagen, driva sin business online och samtidigt ha en familj som hon är närvarande med. 

Mamman kan tjäna pengar så familjen kan ha det bra utan att behöva ha en hög status på sitt arbete och behöva vara en duktighetsprinsessa varje minut för att sen få 200:- i löneförhöjning det året. Mamman kan ibland få vara en dålig anställd och en dålig chef, för den enda som drabbas är mamman. 

Vad händer om det blir så? 

Det kan mamman säga idag, allt blir fantastiskt och precis som det ska.

Att vända alla dessa skeptiska frågor till positiva frågor gör att man får en större bild och en mycket bättre vägledning i vart man ska och hur man ska jobba mot målet! 

Sen det här med att tänka positivt även när saker är jobbigt är en av mammans koncept, men mamman hälsar att en del i den resan är att acceptera att negativa tankar kommer. Det handlar bara om vad man gör med dom och hur man gör sig av med dom. För negativa tankar om sig själv och sin business det är aldrig positivt för en entreprenör. 


Mamman hälsar att har du en dröm, en vision och en målbild. Börja jobba mot den, trots dina omständigheter, vi alla har olika omständigheter. Ju närmare du kommer din dröm och ditt mål ju mer puttar du bort alla omständigheter och tillslut är dom puts väck. Är din dröm att jobba med att hjälpa andra till ett bättre liv - då tycker jag du ska kontakta mamman, hon vet precis hur du ska gå tillväga. Boka ett samtal här!


Tillslut är du exakt där du vill vara och då kommer nya utmaningar runt hörnet, precis som livet är. FANTASTISKT!


Vill du ha mammans minikurs där hon beskriver sina 7 framgångsnycklar för ett lyckligt liv? De sju områden mamman var tvungen att ta hand om för att hitta tillbaka. Registrera dig här så kommer den till din mail!