Från utmattad till att starta eget!

Från utmattad till att starta eget!

May 13, 2024

Att gå från att vara utmattad till att bli frisk och starta en egen verksamhet är en resa fylld av mod, styrka och beslutsamhet.


Ibland undrar jag hur jag vågade?


Jag var fortfarande sjuk när jag startade mitt bolag, jag hade småbarn och massa annat som hade kunnat stoppa mig.
Men allt det gjorde att jag såg målet tydligare.
Jag ville vara fri med min tid.
Jag ville bli tidsmiljonär, det var mitt mål.

För att kunna göra den resan krävs det att man lyssnar på sin kropp och sin själ, och tar de steg som behövs för att återfå balans och välmående.
Jag brukar kalla det att jobba med hjärtat och följa sin hjärtas väg.
För mig krävdes det inte bara att jag lyssnade inåt utan även ett starkt team i ryggen och det hade jag, både hemma och som jag samarbetade med i jobbet.


För mig var det super viktigt att ha fokus på att HJÄLPA andra människor och sen den dagen jag bestämde mig för att gå all in så har mitt fokus varit just det, HJÄLPA.

Det är fokus än idag! Fokus på att hjälpa människor få tillbaka sin hälsa men även att VÅGA, våga följa sin dröm. Idag hjälper jag även andra att starta upp sina verksamheter inom hälsa. Jag samarbetar med flertalet underbara människor och vi alla sprider hälsa, näringsprodukter och hopp till människor vi möter. Det är fantastiskt kul.Att våga lämna det som inte längre ger energi och istället satsa på sin passion och sin vision är en djärv handling som kan förändra hela ens liv.

Tro mig, jag vet! Det förändrar liv!


När man väljer att starta en egen verksamhet efter att ha lidit av utmattning, är det viktigt att vara medveten om behovet av att skapa en balanserad arbetsmiljö och att prioritera sin hälsa och välmående.
En annan sak som också är viktig enligt mig är att våga säga NEJ och prioritera sin tid.


För mig handlade det om att skapa rutiner och pauser och det gjorde jag...väldigt medvetet!


Genom att vara lyhörd för sina egna gränser och skapa sunda rutiner och arbetsvanor kan man undvika att hamna i samma situation som tidigare. Jag vet att det går men det krävs som sagt var ett inre jobb. men när det går är det en fantastisk känsla. Allt är möjligt!


Att vara egenföretagare kräver disciplin, engagemang och tålamod.
Att vara en bra chef men även en bra anställd, jag kan lova dig att jag vissa dagar inte är den bästa chefen och inte heller den bästa anställda.
Men det går ändå och som tur var har jag bara mig själv att skylla.
Det är jag som styr mitt företag, min tid och mitt liv.
Det handlar om att tro på sig själv och sin förmåga att lyckas, även när motgångarna kommer.
Stå kvar och lyssna inte på andra som kommer ha åsikter, för åsikter kommer vad man än gör.


Lyssna istället på dig själv.


Genom att vara flexibel, anpassningsbar och öppen för nya idéer och möjligheter kan man skapa en framgångsrik verksamhet som både ger tillfredsställelse och ekonomisk trygghet.


Att gå från utmattning till att bli frisk och starta en egen verksamhet är en inspirerande berättelse om att övervinna hinder, tro på sig själv och våga följa sina drömmar.
Med rätt inställning, stöd och framåtanda är ingenting omöjligt, och varje dag kan vara en ny början mot en ljusare och mer meningsfull framtid.


Jag hoppas du finner min berättelse intressant. Vill du veta mer om min resa läs runt här på bloggen eller kontakta mig på [email protected]


Jag hoppas vi ses eller hörs på ngt vis, det brukar bli så om det är meningen.
Jag ser framemot det.


KRAM J