Giftermål och Graviditet

Giftermål och Graviditet

Apr 23, 2018

Det händer mycket positivt i mitt liv just nu vilket känns helt underbart.

Det är inte så att jag har en ny man och är helt nykär, vi har hållit ihop i upp och nedgångar. Det är inte heller så att detta giftermål är ett planerat hemligt bröllop som vi hållit hemligt under månader. Vi har inte heller planerat att skaffa fler barn utan vi fick oss ett litet mirakel.

Det har inte alltid varit enkelt och ibland som just nu så är det busenkelt. Precis som livet tänker jag.

Jag älskar dock denna super jobbiga, drivna, egensinniga man som ibland driver mig till vansinne men som i nästa sekund driver mig till enorma skrattattacker.

Jag ska berätta mera om vårt bröllop men börjar med den lilla varelsen i magen.

Som du förstår så har jag vetat om ett tag att jag är gravid. Det är verkligen en liten helt oplanerad varelse som dock är väldigt välkommen.

Jag började känna i kroppen att jag var gravid när jag var på ett event i Göteborg, mensen kom ej och jag var sjukt kissnödig hela nätterna.


Jag mådde inte dåligt men kände mig rätt svullen och lite ofräsch. Jag kollade dock ej upp det förrän några veckor efteråt.

Men om jag på riktigt tänker efter så fattade jag vad som var på gång.

Jag vill berätta att vi haft det väldigt jobbigt en period. En stor chock för oss inblandade då det som sagt var inte var planerat. Våra barn börjar bli stora och vi lever numera ett liv utan småbarn. Mitt i denna chock så har jag spytt hela kvällarna och det har gjort att jag faktiskt varit rätt slut, men glad och rädd och allt i ett virrvarr.

Jag har mått så sjukt illa fysiskt men känt mig sjukt stark psykiskt trots alla känslor som kom på en och samma gång. I alla dessa känslostormar kom vi tillslut fram till att denna lilla krabat är här för att stanna och kommer förändra vårt liv till ett mirakel och till en annorlunda upplevelse som vi inte vet någonting om.

Vi är beredda och kommer ta emot denna goding med kärlek, öppenhet och ork. Ork som jag inte hade när mina andra barn var små. Tänk att jag är 40 år och har en enorm styrka i mig själv, i min kropp och jag vet att detta kommer bli så grymt bra.

Mitt i allt detta så fyller jag då 40 år, festen som jag hade börjat planera ställdes in. Då jag faktiskt inte hade lust till fest, dock börjar feststämningen smyga sig på så vi får se om det blir något framöver.

 Jag har börjat känna livet i mig, glädje i hela kroppen och spänningen har släppt över att få berätta för alla vad som händer.

När festen ställdes in så beslutade vi oss för att bjuda in till födelsedagsfika för familjen och när alla var inbjudna så kom vi på att vi gifter oss.

Helt spontant, vi ba gört!

Spontant, oplanerat och väldigt spännande. Spontant är inte så konstigt då jag och min sambo, båda två är rätt spontana. Oplanerat inte heller så konstigt. Du kommer snart fatta vad det var som var oplanerat.

Spännande i det fall att jag aldrig gift mig tidigare och att allt spontant och oplanerat i oss höll på att göra så vi ej fick alla papper i tid. På min 40 års dag så ringer jag skatteverket det var alltså den 17/4, och dom har samma dag fått in ansökan om hindersprövningen.

Vi hade planerat att gifta oss den 21/4 på lördagen. Hmmm, sa jag att vi inte riktigt hade planerat?

Mannen på skatteverket var grym, fixade alla papper till oss så vi hade dom i vår brevlåda på torsdagen. Bra jobbat vill jag lova. Tack för det skatteverket.

På fredagen mitt i min dotters klädbekymmer, jag själv hade inga bekymmer utan tog en fin blå klänning, så kom jag på att jag har ju för bövelen ingen ring.

Mitt i klädbekymmer och annat fix så åker jag ner på stan och hittar en ring att gifta mig i på ur och penn. Jag säger att den är tillsvidare, men jag vill lova att den kanske alltid kommer sitta på mitt finger.

Jag älskar vårt bröllop, helt utan krav. Helt utan stress och avslutades i vår sommarstuga i bastun med nakenbad i snön, stor mage och totalt lugn.

Jag vill verkligen tacka er alla för alla grattis och alla härliga tankar jag fått. Många har skrivit till mig privat och jag tackar för allting.

Till dig som är mina kund: Jag är så glad att få finnas i ditt liv och du behöver ej vara orolig. Jag kommer INTE försvinna, 


Jag kommer förstås inte vara tillgänglig på förlossningsdagen men jag kommer inte sluta finnas. Jag kommer inte vara mammaledig på ett traditionellt vis, jag kommer bara bli lite mer uppstyrd i mina tider.

Jag har ingen styrning på det idag överhuvudtaget så det kommer bara bli bättre.

Och när jag ej kan finnas inne och svara på frågor så kommer jag att ta hjälp av mitt starka team jag jobbar ihop med.


Men kom ihåg att jag är här, jag kommer ej att sluta jobba med mitt jobb mot ett friskare Sverige.

Jag kommer bara att få ett mirakel vid min sida som ni kommer få lära känna.


Kärlek/johanna