Hur mkt är på allvarligt akut?

Hur mkt är på allvarligt akut?

Jul 25, 2017

Jag måste fokusera på en sak i taget och när jag gör det går det så rullar allting på. Jag jobbar, tränar och lever sämre när jag ska göra allting på samma gång. Då hamnar jag väldigt ofta i att det inte blir något gjort. Allting faller och jag står det på slutet av dagen och undra vad som hände, känner du igen dig?

Jag vet inte om hjärnan kan lägga fullt fokus på flera saker samtidigt, jag vet att den kan jobba med flera saker samtidigt och att jag kan utföra saker samtidigt, det kan säkert även du!

Men kan du hålla fullt fokus på allt samtidigt?

När det är stressigt i livet, när du har 1000 saker att göra och när du inte riktigt vet vad du ska göra, eller när din almanacka är helt tom. Då är det extra viktigt att göra en sak i taget och att göra den enda saken fult ut. Kanske behöver du skriva en lista med allt som ska göras och börja beta av den. Tidigare så körde jag allting på samma gång, och skulle inte ha ngt kvar på “listan”, listan va oftast i min hjärna. Och listan var tvungen att vara tom. Men det är ju omöjligt, då det hela tiden fylls på med nya saker på listan. Så ner med allting och börja beta av. Det som är akut behöver du förstås göras först, men allvarligt hur mkt är extremt akut och måste ske exakt NU?

En annan sak som är extremt viktigt för hjärnan, fokus och vår kropp. Är att inte ha så mkt störmoment runt oss. Med det menar jag tex att tv:n står på, att du sitter med datorn telefon och pratar med ngn samtidigt som du bara ska…att du har på hög musik samtidigt som du samtidigt…Ja du fattar! Skala av och få mindre ljud, mindre så kallat brus i din omgivning och i din hjärna då går allting så mkt bättre och du kommer finna fokus, koncentration och lugn i ditt görande.

Vet ni vad att jag tränar aldrig med musik i lurarna, när jag springer lyssnar jag endast på fågelkvitter, bilbrus och mina egna flåsande andetag. Jag har använt lurar några gånger nu på slutet och då lyssnat på en ljudbok, det har vart bra men jag saknade tystnaden. Så det blir inte ofta numera.

Har du skalat av i livet och blivit mer här och nu?

NJUT AV DAGEN, och du våga skala av och koppla ner.

Kram och kärlek/JOHANNA