Sömnproblem

Sömnproblem

Apr 03, 2018

Rädslan över att inte kunna sova tog helt över min kropp, min hjärna. Hela mig!

Jag hade enormt mkt oro runt min sömn:

-Kan jag sova inatt?

-Kommer jag kunna somna in?

-Kommer jag vakna under natten?

-Jag måste upp och kissa igen innan jag somnar så jag inte vaknar av det inatt för så somnar jag inte om.

-Vad händer om min sambo snarkar?

osv…

Vilken enormt ond spiral, mina sömnproblem växte och blev så stora att jag i princip var uppe hela nätterna. Och är man uppe hela nätterna så slutar verkligen kroppen att fungera.

Om nattsömnen alltid är en källa till oro och ångest så kommer det bli extremt svårt att sova.

Det sägs att oron inför sömnen är lika skadligt som om du inte sover.

Man kan även se att människor som orar sig mkt inför sömnen men sover bra ökar risken för tex trötthet och depressioner.

Ok hur i fabian tog jag mig ur detta?

Det tog tid och det krävdes lite jäklar anamma.

Jag bestämde mig för att sluta med insomningsmedicin, som jag snabbt märkte att jag inte vågade sova utan. Jag blev alltså snabbt beroende av känslan.

Det jag gjorde var att jag hade tabletten vid sängen, så jag inte ställde för höga krav på mig själv. Jag bestämde att jag tar en om det krisar.

Jag var väldigt lättväckt. Och det rådde jag bot på genom att sova med hörselkåpor, inte några små öronproppar det funkade ej. Utan riktiga bygg hörselkopor.

Jag körde en ramsa i huvudet varje gång oron kom. -Här o nu! Dom orden ekade i mitt huvud.

Jag körde igång med mina mineraler som hjälper kroppen till återhämtning och god sömn, jag ville jobba med naturliga medel i min kropp.

Hör och häpna det funkade och nu sover jag som en gudinna. Men jag vet hur det är att ha sömnproblem och jag vet att det är så sjukt jobbigt. Idag blir jag inte orolig om jag inte kan somna in eller om jag vaknar mitt i natten.

 Jag vet att det bara är tillfälligt och jag vet att jag absolut inte har sömnproblem längre, dessa tankar tar vi ut ur den onda oros spiralen och gör att jag inte är en av dom som skadar min sömn längre utan jag älskar att sova. 

Kärlek/Johanna