Säng, säng, säng...sova...sova..sova

Säng, säng, säng...sova...sova..sova

Feb 16, 2022

Jag har skrivit om det förr men skriver igen!

Säng, säng, säng...sova...sova...sova...SÅ viktigt, så nu ska jag skriva om att få till sin sömn!


Går det utan massa mediciner? Svaret är JA, det är jag ett levande bevis på.


Ibland blir jag påmind av hur det var när jag inte kunde sova pga tankar som maler, stress och press!

Jag blir påmind över hur hjärnan blev av att inte få sova och hur jäkla svårt det på riktigt var att bryta mönstret!


Jag har testat insomningsmedicin, det var skönt under en tid men när jag kände att beroendet höll på att äta upp mig var jag tvungen att sluta! Jag står inte heller riktigt för medicin utan vill jobba så naturligt som möjligt och lösa problemet som gör att jag inte kan sova, långsiktighet!


Jag har alltid varit en lättväckt person som har haft svårt att somna och aldrig varit utvilad när jag vaknat!


Så sjukt tröttsamt, men trots det gick det inte att sova. Det är typ så mitt liv sett ut så länge jag kan minnas. Att leva med sömnbesvär är så sjukt jobbigt! För mig höll det tillslut på att driva mig till vansinne.


Det gick så långt att jag började inbill mig saker och oron och ångesten tog över.

Jag var vaken på nätterna och lyssnade efter tjuvar, var rädd att någon skulle ta sig in i huset, att något skulle hända mig eller barnen...att jag om jag skulle somna skulle missa ngt som kunde skada alla andra.


Jag reste också mkt i mitt jobb och kunde aldrig sova på hotell då dessa takar bara växte och om jag somnade in så vaknade jag av minsta lilla knarr. OHÅLLBART!Under min utmattning blev mina sömnbesvär värre och värre, tillslut sov jag inte alls utan jag var vaken natt efter natt!

Detta gjorde att jag blev på sjukt dåligt humör, var extremt trött jämt, fick värk i kroppen, gick upp super mkt i vikt mm.

Allt beror förstås ej på sömnen utan är en salig röra av allt under min utmattning!

Men stressen gjorde att sömnen blev värre och med det kom massor av följder!


Jag har som tur var idag super sömn, jag har hittat mina sätt som funkar och det är MAGI.


Jag har verkligen fått ”jobba” mig till bra sömn och det vet jag kan vara en utmaning o det kräver tid. Detta har jag gjort:


 • varva ner på kvällen. Stänger av allt ljud, flygplansläge, på mobilen så det inte plingar och håller på. Super viktigt! 
 • låg på spikmattan under dagen/kvällen för att varva ner.
 • tyngdtäcke, det är fasen en gåva för sömnen...love it!
 • promenader under dagen.
 • träning på fm ej sent på em, em träning gör att jag varvar upp o sömnen blir påverkad.
 • vädra ut sovrummet innan sänggående
 • la mig alltid samma tid varje kväll
 • när jag inte kunde sova, bröt jag mina tankar om att inte kunna sova genom att bädda ner mig i vår soffa! Alltså byta ställe att sova på, enormt effektivt.
 • körde och kör fortfarande min mineraldrink med massa magnesium i! Magnesium är ju super muskelavslappnande och kan även vara lugnande för hjärnan! 
 • andningsövning för att bryta tankarna. När jag andas in tänker jag HÄR och när jag andas ut tänker jag NU! Jag gör detta hela tiden när tankar kommer för att bryta och tömma hjärnan på stressande tankar. 


Att inte få sova ger så sjuk energibrist! Allt påverkas. Både kroppen och knoppen! Jag önskar ingen människa sömnproblem det då är det värsta jag varit med om för mitt psyke. Så gräsligt jobbigt. Jag hoppas du sover bra och gör du inte det testa lite av mina knep, men kom ihåg inget av dom är en Quick fix, utan kräver tid.


Visste du att detta händer när du sover:


-blodtrycket sjunker när du sover

-puls och kroppstemperatur går ner

-musklerna slappnar av 

-du bearbetar men lagrar även minnen o massa kunskap

-minskar risken för massa sjukdomar bla diabetes typ 2, hjärt o kärl sjukdomar, utmattning, depressioner mm

-viktiga hormoner bildas


Fy fasen va hemskt det var att inte sova. 

Idag sover jag som en gud och ska nu ”ge” dig 2 hjälpmedel till din sömn som du faktiskt kan klicka hem för att börja ta tag i en förändring. 


 1. Tyngdtäcket, halleluja! Vilken skillnad! Jag älskar det och kan inte sova utan mitt! Det gör att jag känner mig trygg, jag slipper orostankar men framförallt är det en känsla som absolut ej går att beskriva med ord.Ska du ha ett täcke ska du köpa detta! Det är det jag kör och du får rabatt via mig! När du beställer skriver du in min kod johanna i kassan och du kommer få ytterligare 20% rabatt på redan nedsatt pris! På denna sida finns även ir madrass som också är magiskt för återhämtning och sömn men sen finns det även spikmatta...in o kika. 
 2. Min magiska mineraldrink som jag började med innan tyngdtäcket! Den har verkligen hjälpt mig med min sömn och min återhämtning men även med mitt hår som var katastrof vid min utmattning. Tack vara den tog jag bort mina i sömningsrabletter! Den innehåller bla magnesium, kalcium, järn, zink, koppar, selen, d-vit… Den är bäst bäst bäst! Här kan du beställa den till bästa pris via migKör du på och tar hjälp av mina produkter, hör av dig ska jag guida dig ännu mer hur du kan få bättre sömn och hur du ska använda produkterna på bästa sätt!


Kärlek/Johanna 

Här finns jag vid frågor: [email protected]