Tar du hand om den viktigaste personen i ditt liv?

Tar du hand om den viktigaste personen i ditt liv?

Jul 02, 2024

Vet du ens vem det är?


Det är otroligt viktigt att ta hand om den viktigaste personen i ditt liv – DU!

Många är så fokuserade på att ta hand om andra så man glömmer bort sig själv.


Det är precis som dom säger när man åker flygplan och dom har säkerhets genomgången, du måste först hjälpa dig själv sen hjälper du andra.

Att vårda och ta hand om din egen fysiska, mentala och emotionella välbefinnande är en grundläggande del av att leva ett lyckligt och balanserat liv. Om du inte tar hand om dig kommer du att köra på men du kommer att ha en inre stress, känna dig olycklig, sova dåligt, bli orolig, deppig, trött, utmattad...


Jag lovar att det är så, jag vet för jag har gjort det själv. Tänkt på alla andra före mig själv.


När du tar hand om dig själv på ett omtänksamt sätt, kommer du att kunna ge mer av dig själv till andra människor och uppleva livet på ett mer meningsfullt sätt.
Du kommer ha lättare att prioritera, säga nej till det du inte vill, säga ja till det du vill och du kommer även få lättare att be om hjälp.


Jag brukar säg att när du säger nej till en sak säger du ja till något annat och precis så är det.


Här är en bild när jag verkligen tar hand om mitt inre på ett totalt tyst ställe som fyller mig med lugn och energi. Här kan jag bara vara och verkligen fylla på med energi, ork, kraft och lugn.

Att ta hand om dig själv innebär att prioritera din hälsa och välmående genom att ägna tid åt självvård och återhämtning. Det kan inkludera att skapa en hälsosam rutin med tillräckligt med sömn, regelbunden motion och en balanserad kost. Att ta pauser för att ladda om och återhämta dig är också viktigt för att undvika utbrändhet och stress. Jag älskar att meditera, men har kommit av mig lite med det. Det ska bli mitt fokus nu i sommar.


Att ta hand om din mentala hälsa är lika viktigt som att ta hand om din fysiska hälsa. Ge dig själv tid att koppla av och göra saker som ger dig glädje och avslappning, som att läsa en bra bok, meditera, lyssna på musik eller träffa vänner och familj.


Att ge dig själv tillåtelse att prioritera ditt eget välbefinnande är inte egoistiskt, det är faktiskt en nödvändighet för att kunna vara närvarande för dig själv och för andra i ditt liv.


Kom ihåg det.


Genom att ta hand om den viktigaste personen i ditt liv – dig själv – investerar du i din framtid och skapar möjligheter för personlig tillväxt och lycka.


Så kom ihåg att du förtjänar att bli omhändertagen och att ta hand om dig själv med kärlek och respekt.


Kärlek/Johanna