Träning, Stress och Viktuppgång

Träning, Stress och Viktuppgång

Dec 14, 2017

Jag har tränat hela mitt liv, men för några år sedan gick jag in i den berömda väggen.

Då kom min totala prövning eftersom jag var så van att alltid prestera och ta ut mig till max både i min träning som i allt annat. Det som händer när man är utmattad är att kroppen inte kan skilja på olika former av stress.
Tex så blir stressen över att hinna allt på jobbet samma känsla som när man maxar i intervaller. Kroppen skiljer inte på stressen. Min kropp kunde då inte skilja på "fysisk stress" såsom tex intervaller som i vanliga fall ska vara bra för kropp, kondition och även stress och "mental" stress som tex inte hinna klart på jobbet!
Ofta fick jag efter min fysiska och mentala stress förkylningar, inflammationer m.m. Det slutade verkligen med att jag alltid var sjuk och tömd på energi både efter träning och efter jobb. All stress blev likadan och aldrig positiv, tror ni förstår hur jag menar med "positiv" stress.


Jag var verkligen alltid trött.


Sen när jag gick upp i vikt även om jag tränade så blev jag ännu mer stressad. Jag gick totalt upp 15 kg under min utmattning trots att jag tränade minst 5 dagar i veckan och åt bra mat. Det gick inte gå ner i vikt? Någon som känner igen sig?
Jag tror såhär i efterhand att det hade vart bättre att vila. Det jag gjorde för att börja må bättre och komma tillbaka var att först få mer energi och bättre återhämtning genom våra grymma produkter.
Sen gjorde jag vårt kostprogram, som vi jobbar med och började träna och jobba lagom. Allt har gått super bra för mig, jag tränar bra, äter bra(fuskar dock ibland) och jobbar precis som jag vill.
Detta är min ultimata kombo.


Nu är vi i december månad och det är hög till för att bestämma sig för hur ditt nya år ska bli, ska vi ändra lite rutiner? Få till kost och träning eller fortsätter vi som vi gör idag? Hör av dig till mig så kan jag nog hjälpa dig med balansen. Kontakta mig här

Kram på er/Johanna