Vem orkar ligga?

Vem orkar ligga?

Jan 28, 2019

Nån gång i livet drabbas dom flesta människor av att dom inte orkar eller vill ligga, bristande sexlust helt enkelt.

Men jag kommer inte att skriva om dom flesta nu utan om människor i utmattning.

Alla människor har olika sexlust, en del har mer och en del har mindre. Men det som är gemensamt är att den brukar försvinna eller gå ner extremt vid utmattning.

När kroppen går in i stress och press kommer den INTE att skrika YES YES YES när det gäller sex, den kommer inte alls ha det i sitt register. Det är ju nämligen så att din kropp kämpar efter återhämtning, vila och prioriterar det istället för fortplantning.

Det blir så för dom flesta, inte alla, men jag var dom flesta.

Min sexlust dog ut och försvann och jag har verkligen upplevt vad det kan göra i en relation.

Att vara den som känner att sexlusten dör ut känner väldigt ofta en press och stress. Som om man inte är nog stressad? Och det är just det en utmattad person inte ska behöva känna, då kommer det ju ta längre tid till läkning o då uteblir även sexlusten ännu längre.

Då är man inne i en karusell med onda känslor som bara snurrar runt, runt och det är svårt att hoppa av. 

För mig handlade det så extremt mycket om att jag inte sov bra, och all tid när jag var vaken gick åt till att vara super trött och försöka få till vila. Mina tankar gick bara till min trötthet. När ska jag sova? Hinner jag vila? Jag är sjukt trött...osv...

När min utmattning var som “värst” var det inte så svårt i relationen upplevde jag. Jag menar det var så tydligt hur dålig jag faktiskt var.

Det var när jag började bli piggare men kroppen ville fortfarande inte ha till fortplantningen, då blev det en utmaning även i relationen. Här gäller det då att prata, kramas, mysa och bara vara nära. Det är läkande om man har en underbar partner.

Och tillslut kommer den smygandes lusten…

Men jag vill skriva att det är inte konstigt och du är inte ensam, dock är det få som pratar om det.

/Johanna